17. 02. 2016 - 13:32
Ovako je Nikola Kojo izgledao u prvoj filmskoj ulozi, a kad...
907
Shares
Ovako je Nikola Kojo izgledao u prvoj filmskoj ulozi, a kad vidite Đurička istopit ćete se

PRVI PUT PRED KAMERAMA

Ovako je Nikola Kojo izgledao u prvoj filmskoj ulozi, a kad vidite Đurička istopit ćete se

17. 02. 2016 - 13:32
0
Shares

Dok holivudska djeca glumci karijere upropaste viškom alkohola, droge i razuzdanim životom, u Srbiji to nije slučaj. Nikola Kojo snima od 13. a Nikola Đuričko je bio osnovac kada je imao debi na malim ekranim u okviru Dječjeg obrazovnog programa.

nikola-kojo-1

Prvi film koji je Nikola Kojo snimio sa nepunih 13 godina bio je "Rad na određeno vrijeme". Iako mnogi misle da je debi imao u Ludim godinama, Nikola je zapravo već imao glumačkog iskustva i gledali smo ga u "Igmanskom maršu" i seriji "Sivi dom".

 

Nikola Đuričko je 80-ih, kao i mnogi drugi glumci, bio u Radio grupi Mike Aleksića. Tada se pojavljivao u mnogobrojnim emisijama koje su emitovane u okviru Dječjeg obrazovnog programa. Jedna od njih je "Knjiga je da se čita".

nikola-djuricko-1


Dragan Bjelogrlić se na filmu prvi put pojavio kada je imao 15 godina i to u "Boško Buhi" gdje je tumačio lik mladog partizana i heroja Save Jovanovića Sirogojna.

8865-dragan-bjelogrlic-foto-af

dragan-belogrlic-1
Samo šest godina kasnije upisao je FDU. Kako je kasnije rekao reditelj tog filma Branko Bauer mu je rekao da je na njemu primjetio da mu je jedno oko uvijek iza kamere, a to su mu kasnije govorili i drugi režiseri. Bjelogrlić je u osnovnoj školi bio plivački šampion, a u srednjoj matematički. Za ulogu u "Boško Buhi" su ga izabrali u Dadovu, a poslije se priključio Radio grupi čuvenog Bate Miladinovića. Bata ga je iz iste izbacio poslije godinu dana zbog nestašluka. 

svetislav-bule-goncic
Svetislav Bule Goncić je vjerovali ili ne televizijski debi imao u reklami za vinjak.

bule-goncic-1


 U staroj jugoslovenskoj reklami mali Goncić kupuje tati vinjak. Glumu je diplomirao dosta kasnije, 1982. godine u klasi Minje Dedića.

 

(24sata.rs)

Učitaj još novosti